با تومورهای مغزی آشنا شوید

تومور مغزی

تومور مغزی به رشد غیر طبیعی سلول‌ها درون مغز یا در اطراف آن گفته می‌شود. تومورهای مغزی انواع مختلفی دارند. برخی از تومورهای مغزی غیر سرطانی (خوش خیم) هستند، اما برخی دیگر سرطانی (بدخیم) هستند. به گزارش مقالات مغز و اعصاب دکتر محمد صادقی جراح مغز و اعصاب؛ تومورهای مغزی می‌توانند درون مغز (تومورهای اولیه) و یا در سایر قسمت‌های مغز تشکیل شوند و به درون مغز پخش شوند( ثانویه یا متاستاز).

سرعت رشد تومور بسیار متغیر است. سرعت رشد تومور و محل آن می‌تواند میزان تاثیرگذاری بر سیستم عصبی را نشان دهد. اقدامات موجود برای درمان تومور مغزی به نوع تومور، محل و اندازه آن بستگی دارد. برای پیشگیری، تشخیص و درمان انواع تومور مغزی لازم است که به جراح مغز و اعصاب مراجعه شود. در اینجا اشاره ای گذرا به انواع تومورهای مغزی میکنیم:

درجه بندی تومور مغزی از نگاه دکتر محمد صادقی

احتمال رشد تومورهای مغزی و نخاعی نسبت به سایر تومورها درون سلول‌های مجاور بیشتر است. تومورهای مغزی و نخاعی براساس ظاهر و ساختار سلول زیر میکروسکوپ به چهار گرید(درجه) تقسیم می‌شوند:

گرید یک: این نوع تومورها معمولا به آهستگی رشد می‌کنند و سلول‌های مجاور را مورد تهاجم قرار نمی‌دهند. معمولا این نوع تومورها با عمل جراحی درمان می‌شوند.
گرید دو: این نوع تومورها به آرامی رشد می‌کنند و می‌توانند بافت اطراف را مورد تهاجم قرار دهند. احتمال بازگشت این نوع تومورها پس از جراحی نسبت به تومورهای گرید یک بیشتر است. احتمال رشد سریع‌تر این نوع تومورها با گذر زمان بیشتر است.
گرید سه: این تومورها زیر میکروسکوپ بسیار ناهنجار به نظر می‌رسند و می‌توانند بافت اطراف را مورد تهاجم قرار دهند. این نوع تومورها علاوه بر جراحی به سایر اقدامات درمانی نیاز دارند.
گرید چهار: این نوع تومورها نسبت به سایر تومورها رشد بسیار سریع‌تری دارند. برای درمان این تومورها به روش‌های بسیار تهاجمی نیاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *