مشکلات مغزی ناشی از کرونا

در این مطلب از مقالات تخصصی دکتر محمد صادقی جراح مفز و اعصاب، به بررسی مشکلات مغزی ناشی از بیماری کرونا خواهیم پرداخت.

رابطه کرونا با لخته شدن خون در مغز

رابطه کرونا با سکته مغزی ممکن است منجر به ترکیبی از عوامل شود، از جمله عوارض ناشی از عفونت یا شرایط قبلی. در اینجا پاسخ برخی از سوالات متداول در مورد کوید ۱۹ و ارتباط آن با سکته مغزی برای شما آورده شده است.

کووید ۱۹ خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش می‌دهد

در طی مطالعاتی که انجام شد، مشاهده شد تا ۴.۹٪ بیماران کوئید ۱۹ در اولین بستری شدن خود دچار سکته مغزی ایسکمیک حاد می‌شوند. دلیل افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی وجود تعدادی از عواملی است که توسط کرونا ویروس ایجاد شده است، مانند افزایش لخته شدن خون، دیابت و فشار خون بالا

آیا کوید ۱۹ در سنین بالا باعث ایجاد سکته مغزی می‌شود؟

در حالی که وقوع آن نادر است، ولی باز یک احتمال است. در گزارشی که در آوریل سال ۲۰۲۰ منتشر شد، در بیماران مبتلا به کوید ۱۹ که سن آنها زیر ۵۰ سال بود، پنج مورد سکته عروق بزرگ خونی ثبت شد.

همه انها قبلا سالم بودند، و هیچگونه سابقه بیماری نداشتند، اما در همه آنها علائم جدیدی که مشابه علایم سکته عروق بزرگ بود شروع شد که این علائم، علائم سکته مغزی ایسکمیک عروق بزرگ بود.

چرا در بزرگسالان جوان‌تر مبتلا به کرونا، سکته مغزی اتفاق می‌افتد؟

وقوع سکته مغزی در بزرگسالان جوان‌تر ، یکی از بغرنج‌ترین مسائلی است که توسط کوید ۱۹ یا کرونا ویروس ایجاد می‌شود. یک نظریه رایج این است که بیماران جوان و سالم می‌توانند به راحتی مسائل تنفسی ناشی از ویروس را دور می‌زنند و بهبود می‌یابند اما بعدا مسائل جدی‌تری ایجاد می‌کنند. معلوم شده است که بیماران آلوده، کشنده‌ترین نوع سکته را تجربه می‌کنند.

لخته‌های بزرگ، جریان خون را مسدود می‌کنند و به قسمت‌هایی از مغز آسیب می‌رسانند. این مناطق، مناطقی را که مسئول سخنرانی، تصمیم‌گیری و حرکت هستند را شامل می‌شود.

مه مغزی کووید ۱۹ چیست؟

مه مغزی یک اصطلاح عمومی است که برای توصف احساس کند بودن ذهن، مبهم بودن یا فاصله گرفتن از آن استفاده می‌شود. علائم مه مغزی شامل زیر می‌شود؛

  • مشکلات حافظه
  • عدم وضوح ذهنی
  • تمرکز ضعیف
  • احساس «خارج شدن از آن»
  • سردرد
  • گیجی

اغلب افراد گاهی وقت‌ها مه مغزی را تجربه می‌کنند. یک شب خواب نامناسب یا استرس زیاد می‌تواند در شما ذهن احساس کندی ایجاد کند. اما بعضی از افراد مبتلا به کرونا گزارش کرده‌اند که هفته‌ها یا حتی ماه‌ها بعد از بهبود و از بین رفتن سرفه و خستگی همچنان با پدیده‌ی مه مغزی درگیر هستند.

چه چیزی به درمان مه مغزی کووید-۱۹ کمک می‌کند؟

بهترین روش برای از بین بردن مه مغزی استفاده از عادت‌های سالم است. اگر با مه مغزی مداوم روبه‌رو هستید کارهای زیر می‌تواند به تقویت عملکرد ذهنی شما کمک کند؛

  • به اندازه‌ی کافی بخوابید. داشتن خواب خوب و با کیفیت می‌تواند به ترمیم و بهبودی بدن کمک کند.
  • ورزش منظم داشته باشید. فعالیت بدنی نه تنها برای قلب و ریه‌های شما مفید است، بلکه یک روش عالی برای تقویت عملکرد مغز است.
  • تغذیه‌ی خوب داشته باشید. سعی کنید از یک رژیم غذایی متعادل و سالم استفاده کنید تا بدن شما به مواد مغذی دسترسی کافی داشته باشد و بتواند سریع‌تر به حالت سلامی خود بازگردد.
  • از مصرف دخانیات و الکل پرهیز کنید. دوری از مصرف دخانیات و الکل می‌تواند به کاهش التهاب در مغز شما کمک کند.

این روزها محققان در حال بررسی مزایای بالقوه‌ی استروئیدها برای کاهش التهابات مغزی هستند. این موضوع می‌تواند به کاهش تغییرات شناختی در مغز هم کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *