تحریک عمیق مغزی و انواع آن

تحریک عمیق مغزی چیست؟

تحریک عمیق مغز (DBS) شامل کاشت الکترودها در نواحی خاصی از مغز است. به نقل از دکتر محمد صادقی این الکترودها تکانه های الکتریکی تولید می کنند که می تواند فعالیت های غیر طبیعی نورون ها را تنظیم می کنند. این محرک های الکتریکی می توانند بر سلول ها و مواد شیمیایی خاص در مغز نیز تأثیر بگذارند.

میزان تحریک در تحریک عمقی مغز توسط دستگاه ضربان ساز مانندی که در زیر پوست در قسمت بالایی سینه قرار می گیرد، کنترل می شود. سیمی که زیر پوست حرکت می کند این دستگاه را به نورون های مغز متصل می کند.

مقاله مرتبط: بیماری پارکینسون و علائم مربوط به آن

تحریک عمیق مغزی معمولاً برای درمان تعدادی از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد:

بیماری پارکینسون
لرزش اساسی
دیستونی
صرع
اختلال وسواس فکری عملی

تحریک عمیق مغزی یک مداخله جراحی است که برای درمان بیماران مبتلا به اختلالات حرکتی مانند لرزش اساسی، بیماری پارکینسون و دیستونی استفاده می شود. همچنین می توان از آن برای کنترل علائم اختلال وسواس فکری و صرع استفاده کرد. این روش زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که داروها دیگر برای بیمارانی که ذکر شد موثر نیستند.

تحریک عمیق مغزی برای درمان افسردگی از نگاه دکتر محمد صادقی

در آخرین تحقیقاتی که دانشمندان بر روی عمل جراحی DBS و درمان اختلالات روانی انجام دادند یک خانم که دچار افسردگی بسیار طولانی مدت و مقاوم نسبت به درمان‌های دارویی و تراپی داشت داوطلب استفاده از DBS برای درمان افسردگی خود شد. در این روش، 2 الکترود در مغز او کاشته شد که یکی از آنها مدارهای عصبی داخل مغز که عامل بروز افسردگی بودند را مانیتور می کرد و دیگری دوز بسیار پایینی از الکتریسیته را به این مدارها می فرستاد که باعث برهم زدن مدارهای افسردگی می‌شد و موجب تسکین در علائم افسردگی می گردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *