بیماری میکروسفالی چیست؟

میکروسفالی یک بیماری عصبی نادر است که در آن سر نوزاد بسیار کوچکتر از سر سایر کودکان هم سن و جنس خود است. در این مقاله از دکتر محمد صادقی بیشتر با این بیماری آشنا خواهید شد.
گاهی اوقات میکروسفالی که در بدو تولد تشخیص داده می شود و اغلب زمانی رخ می دهد که مشکلی در رشد مغز در رحم وجود دارد یا زمانی که رشد مغز پس از تولد متوقف می شود.

میکروسفالی می تواند توسط عوامل مختلف ژنتیکی و محیطی ایجاد شود. کودکان مبتلا به این بیماری عصبی اغلب دارای مشکلات رشدی دارند. اگرچه هیچ درمانی برای میکروسفالی وجود ندارد، مداخله زودهنگام با گفتار، کار درمانی و سایر درمان‌های حمایتی ممکن است به بهبود رشد کودک و بهبود کیفیت زندگی کمک کند.

مقاله مرتبط: تومور مغزی در کودکان و علائم آن

علائم بیماری میکروسفالی چیست؟

علامت اولیه در کودکان مبتلا به میکروسفالی، اندازه سر نسبت به سن و جنس کودک بسیار کوچکتر از حد متوسط است.

یک کودک مبتلا به میکروسفالی شدیدتر نیز ممکن است پیشانی شیبدار داشته باشد.

عوامل ایجاد میکروسفالی از نگاه دکتر محمد صادقی

1- کرانیوسینوستوزیس جوش خوردن زودهنگام مفاصل (بخیه ها) بین صفحات استخوانی که جمجمه نوزاد را تشکیل می دهند، از رشد مغز جلوگیری می کند. درمان کرانیوسینوستوز معمولاً به این معنی است که یک نوزاد برای جدا کردن استخوان های جوش خورده نیاز به جراحی دارد. این جراحی فشار روی مغز را کاهش می دهد و به آن فضای کافی برای رشد و تکامل می دهد.

2- تغییرات ژنتیکی سندرم داون و سایر شرایط ممکن است منجر به میکروسفالی شود.

3- کاهش اکسیژن به مغز جنین (آنکسی مغزی). برخی از عوارض حاملگی یا زایمان می تواند اکسیژن رسانی به مغز نوزاد را مختل کند.

4- عفونت هایی که در دوران بارداری به جنین منتقل می شوند. اینها عبارتند از توکسوپلاسموز، سیتومگالوویروس، سرخک آلمانی (سرخچه)، آبله مرغان (واریسلا) و ویروس زیکا.

5- قرار گرفتن در معرض مواد مخدر، الکل یا برخی مواد شیمیایی سمی در رحم. هر یک از اینها ممکن است بر رشد مغز جنین در دوران بارداری تأثیر بگذارد.

6- سوء تغذیه شدید و دریافت نکردن مواد مغذی کافی در دوران بارداری ممکن است به رشد مغز جنین آسیب برساند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *